JAZZPLAY
DON'T GET OLD, GET CLASSIC

 

He, ik ben Gerald Jonker, pianist en docent piano. Zoals op mijn website www.geraldjonker.nl te lezen heb ik in verschillende formaties gespeeld in verschillende stijlen. Daarnaast heb ik een goed lopende lespraktijk voor piano in Assen. De gitarist René Schermer ken ik al vanaf de vooropleiding conservatorium. Dat is zo’n 40 jaar geleden en we hebben sindsdien met elkaar gespeeld. Ook heb ik met zangeres Karin Greven al eens gemusiceerd en dat is al meer dan 20 jaar geleden. Bassist Jan Tingen ken ik via René en heb ook met hem in deze jaren incidenteel gespeeld. Dit gemeenschappelijk verleden geeft ook de hechte band aan die ik met alle drie de muzikanten voel. Naast het muzikale aspect is deze vriendschap voor mij een minstens zo belangrijke verbinding tussen ons. Dat we daarbij Jazzplay zijn gaan heten is geen toeval. Onze roots liggen veelal in de jazzmuziek. Maar de vrijheid die we onszelf gunnen door allerlei genres te spelen en dit uit te voeren in diverse stijlen (uiteraard vaak jazz of latin maar ook funk en pop) spreekt mij enorm aan. Ik kan mijn ei dan ook volledig kwijt in het arrangeren van de stukken. Ik hoop u als publiek van Jazzplay te vermaken en wellicht te verrassen. Het samen muziek maken met dit combo is in ieder geval al een feestje voor mij!

Hallo, ik ben Jan en de bassist van Jazzplay. Het is mij een absoluut voorrecht om met Karin, René en Gerald Jazzplay te zijn. Niet eerder heb ik in deze samenstelling met deze topmuzikanten mogen samenwerken. De muziek van Jazzplay past 100% bij mijn voorkeur waardoor samenspelen elke keer weer een feestje is.Hallo ik ben René, de gitarist van Jazzplay en geef al meer dan 30 jaar gitaarles in Assen www.reneschermer.nl. Met Jan en Gerald ben ik al net zo lang bevriend en daarom is het heel leuk om samen muziek te maken, want je kent elkaar sowieso heel goed. Karin is ons op een gegeven moment met zang komen versterken, hetgeen het repertoire veel meer tot leven brengt. De grootste uitdaging bij Jazzplay is het (her)arrangeren van songs, zodat de herkenbaarheid blijft, maar waarvan het jasje waarin het is gegoten duidelijk anders is. Maar tot nu toe kunnen we ons zeker vinden in dat ‘aangepaste’ repertoire.

Hoi, ik ben Karin, na vele muzikale jaren voel ik mij enorm op mijn plek in Jazzplay. Als tiener gestart met playbackshows en daarna meerdere jaren ervaring als top 40 zangeres. Met een brede muzikale smaak uiteindelijk terecht gekomen bij oude bekenden Gerald en René en leerde via hen Jan kennen. Mannen met enorme passie voor muziek. Muziek is voor mij uiting van emoties en gevoelens op een intense positieve manier. Hun project om pop en jazz samen te voegen trok mij enorm aan en vind het elke keer weer een uitdaging om samen met hen er een eigen sound aan te geven. De repetities alleen al, met altijd vrolijke maar zeker inspirerende noten zijn voor mij “uitkijk momenten”. Ik hoop nog heel lang te mogen genieten samen met hen.